ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
mobile version

(επιστροφή στην κεντρική σελίδα)

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . p s i x i . g r
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ (2112216747)
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
ΤΗΛΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ - SKYPE
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ
Ψάχνετε για βοήθεια. Φυσικά από το site δεν είναι δεοντολογικά σωστό να δίνουμε συμβουλές, ούτε είναι φρόνιμο κι εσείς να εφαρμόζετε γενικές συμβουλές που διαβάσατε στο Ίντερνετ ή ακούσατε από μια φίλη ή φίλο σας. Αν είχατε έντονους πόνους στο στομάχι θα ψάχνατε το Ίντερνετ για να δείτε ποιο φάρμακο θα πάρετε ή θα προτιμούσατε αυτό που θα σας γράψει ο γιατρός, αφού σας εξετάσει; Το δεύτερο βέβαια. Έτσι, λοιπόν, μην διστάζετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό Ψυχικής Υγείας. Εμείς, για τη διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε το κείμενο που ακολουθεί (απαντήσεις σε ερωτήσεις που μας κάνουν συχνά), το οποίο σίγουρα θα το βρείτε πολύ βοηθητικό.

Ποιον ψυχολόγο πρέπει να επιλέξω;
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, έναν / μία ψυχολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και φυσικά με Πανεπιστημιακό Πτυχίο Ψυχολογίας. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει ένα τραγικό έλλειμμα των ελεγκτικών αρχών σε αυτό το ζήτημα με αποτέλεσμα να δηλώνουν δημόσια "ψυχολόγοι" άτομα χωρίς Πανεπιστημιακό Πτυχίο Ψυχολογίας.
Όπως δεν θα επιλέγατε πότε έναν "ορθοπεδικό" που δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο ή το πτυχίο του δεν είναι ιατρικής σχολής, έτσι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε την ψυχική και πνευματική σας υγεία σε άτομα που δεν έχουν την ανάλογη μόρφωση. Περισσότερες πληροφορίες ως προς το πώς να επιλέξετε ψυχολόγο.

Πώς μπορώ να εμπιστευτώ τα μυστικά μου σε ένα ξένο άνθρωπο;
Η ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ είναι κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν ψυχολόγο. Γι αυτό και δίνουμε τόση βαρύτητα στο γεγονός να επιλέξετε ψυχολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και όχι όποιον / όποια νά'ναι. Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ μεταξύ Ψυχολόγου - Πελάτη είναι ηθικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο και ισχύει απαρέγκλιτα για κάθε επαγγελματία. Επισκεπτόμενοι ένα / μία επαγγελματία ψυχολόγο πρέπει να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουροι πως ό,τι λέμε μένει ΑΥΣΤΗΡΩΣ μεταξύ μας. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, νιώσετε πως δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον ειδικό που επιλέξατε, τότε ψάξτε να βρείτε κάποιον άλλον με τον οποίο (ή την οποία) θα νιώθετε άνετα και ζεστά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ Πελάτη - Ψυχολόγου.

Πόσο κοστίζει μία επίσκεψη σε ψυχολόγο;
Το κόστος ποικίλει τόσο από ψυχολόγο σε ψυχολόγο όσο και από περιοχή σε περιοχή. Μια μέση τιμή πάντως είναι γύρω στα 70 με 100 Ευρώ η συνεδρία - επίσκεψη (τα 45 λεπτά της ώρας). Εμείς σεβόμενοι την οικονομική κατάσταση, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς έχουμε μειώσει τις τιμές για όλους στο χαμηλότερο ποσό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι συνεδρίες σε μας κοστίζουν μόνο 30 ευρώ. Αναλογιστείτε ότι αντίστοιχοι επαγγελματίες Υγείας χρεώνουν 50 και 70 ευρώ για 5 λεπτά επίσκεψης. Σε εμάς το κόστος της συνεδρίας είναι το ίδιο (30€) από την πρώτη έως την τελευταία. Μόνη εξαίρεση τα ραντεβού που θα κλειστούν εκτός ωραρίου ή Σάββατο πρωί όπου κοστίζουν 50€ ή σε Κυριακές και επίσημες αργίες που κοστίζουν 100€.
Στο σημείο αυτό να σας εφιστήσουμε την προσοχή ως προς την ύπαρξη τηλεφωνικών γραμμών "βοήθειας" οι οποίες έχουν χρέωση ...ροζ γραμμής. Κάποιες τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας χρεώνουν περίπου 3,60 ευρώ ανά λεπτό, δηλαδή 162 ευρώ τα 45 λεπτά και έχουν και "χρόνο αναμονής", ο οποίος χρεώνεται φυσικά. Προσέξτε, λοιπόν, πριν καλέσετε να βεβαιωθείτε για την ύπαρξη και τον τρόπο χρέωσης της κάθε γραμμής.

Πόσες επισκέψεις χρειάζεται να κάνω;
Εξαρτάται από το πρόβλημα αλλά και από το κατά πόσο ακολουθείτε τις οδηγίες της/του ψυχολόγου, αυτό το τελευταίο είναι το σημαντικότερο όλων. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για χρονοβόρες διαδικασίες σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood όπου ο πρωταγωνιστής κάνει "χρόνια ψυχανάλυση". Στην Ψυχολογική Υποστήριξη προέχει η ψυχική υγεία του πελάτη, η γρήγορη αποκατάστασή του καθώς και η όσο το δυνατόν πιο άμεση ανακούφισή του. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.

Ο αδερφός μου (γιος μου, φίλος μου κ.λπ.) έχει πρόβλημα αλλά δεν θέλει να επισκεφθεί ψυχολόγο. Μπορείτε να έρθετε εσείς να τον επισκεφθείτε δηλώνοντας "τάχα μου" ότι είστε κάποιος γνωστός;
Σε περιπτώσεις ανηλίκων αρκετοί Ψυχολόγοι επιλέγουν αυτή την τακτική. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία είναι το άτομο που έχει το πρόβλημα να επιθυμεί να κάνει κάτι για αυτό και να ζητήσει από μόνο του βοήθεια έτσι ώστε να ακολουθήσει και τις εντολές του θεράποντα. Η/ο ψυχολόγος δεν μπορεί να επιβάλλει με το ζόρι θεραπείες. Το άτομο που έχει το πρόβλημα πρέπει αυτό να πάρει την απόφαση για να επισκεφτεί τον ψυχολόγο. Επίσης η κατ'οίκον επίσκεψη κοστίζει πολλαπλάσια από την κανονική.

Τα πρωινά εργάζομαι. Μπορώ να επισκεφτώ τον / την ψυχολόγο τις ώρες που με βολεύει;
Βεβαίως και μπορείτε. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται το πρωί, έτσι η Ψυχολογική Υποστήριξη έχει προνοήσει να υπάρχουν πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά ραντεβού με ώρες έναρξης από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το βράδυ.
Ραντεβού εκτός ωραρίου (π.χ. με ώρα έναρξης 20:00 και με ώρα λήξης 20:45) κοστίζουν 50€.
Επίσης μπορείτε να κλείσετε συνεδρία με την ψυχολόγο Νένα Γεωργιάδου από την άνεση του χώρου σας μέσω SKYPE στο www.psixi.gr/skype. Τιμές και πάλι από 30€, ανάλογα με την ώρα και την ημέρα που επιθυμείτε να λάβει χώρα η συνεδρία.

Το Σάββατο που δεν δουλεύω μπορώ να έρθω;
Αποκλειστικά για το γραφείο μας στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ το Σάββατο υπάρχουν έκτακτα πρωινά ραντεβού με ώρες έναρξης: 10 π.μ., 11 π.μ., 12 π.μ.. με αντίτιμο 50€. Το ραντεβού πρέπει να το έχετε κλείσει τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Και πάλι η συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά, μιλάτε με την ίδια την ψυχολόγο Νένα Γεωργιάδου και όχι με βοηθούς ή εκπαιδευόμενους και φυσικά λαμβάνετε νόμιμη απόδειξη.

Γιατί έχετε τηλέφωνο από 211 και όχι από 210;
Από τότε που καταργήθηκε το μονοπώλιο του Ο.Τ.Ε. οι αριθμοί των σταθερών τηλεφώνων των υπόλοιπων εταιρειών (Forthnet, CYTA, HOL,...) ξεκινάν από 211, 212, 213,... χωρίς αυτό να τις διαφοροποιεί σε κάτι άλλο. Η χρέωση παραμένει η ίδια. Μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ τις κλήσεις οποιουδήποτε σταθερού εντός της Ελλάδας από όποιο αριθμό κι αν ξεκινάει (210, 211, 212,...)

Μόνο 30 ευρώ η συνεδρία; Μήπως υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;
Καμία απολύτως. 30 ευρώ η συνεδρία. Μιλάτε με την ίδια την ψυχολόγο Νένα Γεωργιάδου και όχι με βοηθούς ούτε με εκπαιδευόμενους. Παίρνετε και νόμιμη απόδειξη. Το κόστος ανά συνεδρία των 45 λεπτών παραμένει το ίδιο για όλους, όσες φορές και αν έρθετε. Επιπλέον κόστος έχουν μόνοι οι συνεδρίες εκτός ωραρίου, Σαββάτα, Κυριακές ή επίσημες αργίες.

Πότε πρέπει να κλείσω ραντεβού;
Όπως οφείλουμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα υγείας, αμέσως μόλις εντοπίσετε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Πότε πρέπει να επισκεφτώ ψυχολόγο;
Όταν νιώθετε εσείς ότι χρειάζεται, όταν δηλαδή παρατηρείτε πως κάποια προβλήματα συμπεριφοράς, άγχους και άλλα σας δημιουργούν εμπόδια στο να ζήσετε με χαρά κι αξιοπρέπεια τη ζωή σας. Ακόμη κι αν έχετε παραμελήσει να ζητήσετε βοήθεια όταν έπρεπε, ακόμη κι αν τα προβλήματα σας φαίνονται βουνό και άλυτα, ακόμη και τότε ο/η ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει επειδή γι αυτόν (λόγω της εμπειρίας και των εξειδικευμένων σπουδών του/της) δεν είναι ούτε "άλυτα" ούτε "βουνό".

Και πόσο συχνά θα έρχομαι;
Εμείς δεν πρόκειται να σας εξαναγκάσουμε να έρχεστε κάθε τόσο, χωρίς να χρειάζεται. Σκοπός μας είναι να δείτε αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία! Μετά εσείς, ανάλογα με το πως νιώθετε, τηλεφωνείτε και κλείνετε το επόμενο ραντεβού, αν το έχετε ανάγκη και χωρίς καμία πίεση εκ μέρους μας. Έτσι γίνεται μεγαλύτερη πρόοδος, καλύτερη δουλειά σε προσωπικό επίπεδo και φυσικά πιο οικονομικά και χωρίς άγχος.

Μπορώ να κλείσω ραντεβού το πρωί που τα παιδιά είναι στο σχολείο και έχω ελεύθερο χρόνο;
Πρωινά ραντεβού μπορούμε να κλείσουμε από τις 10:00 στο Χαλάνδρι (metro Χολαργός) και από τις 11:00 στο Αιγάλεω (Θηβών και Ιεράς οδού). Αποκλειστικά για το Χαλάνδρι υπάρχουν και ραντεβού το πρωί του Σαββάτου.

Αν δεν έρθω σε ένα ραντεβού, θα το πληρώσω;
Όχι. Σε εμάς τουλάχιστον. Υπάρχουν, όμως, ψυχολόγοι οι οποίοι το κάνουν αυτό, δηλαδή χρεώνουν τον πελάτη για το ραντεβού, έρθει - δεν έρθει ο πελάτης. Εμείς ζητάμε απλά να μας ειδοποιήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την ακύρωση του ραντεβού. Όχι μόνο για να μη μας ταλαιπωρείτε αλλά και για να μην στερήσετε τη βοήθεια από κάποιον που την έχει ανάγκη και μπορεί να προσέλθει.
Αν ακυρώσετε για οποιονδήποτε λόγο ένα ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε όποτε θέλετε και να κλείσετε ένα άλλο τη μέρα και την ώρα που σας βολεύει.

Μπορείτε να έρθετε εσείς στο χώρο μου, αντί να έρθω εγώ στο γραφείο σας;
Εφ' όσον πιστεύετε ότι ο χώρος σας τηρεί κάποιες βασικές προδιαγραφές (ησυχία, μακριά από οχλήσεις άλλων ατόμων κ.λπ.) μπορεί να σας επισκεφθεί ψυχολόγος στο χώρο σας. Όπως είναι λογικό, όμως, οικονομικά το κόστος είναι πολλαπλάσιο από το αν θα γινόταν η συνεδρία στο γραφείο του/της ψυχολόγου.

Μένω έξω από την Αθήνα, τι να κάνω;
Αν είστε εκτός Αθηνών αλλά κοντά στην Αθήνα (π.χ.: ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ κ.ά.) μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας στο γραφείο μας στο ΑΙΓΑΛΕΩ το οποίο είναι μια ανάσα και από τις δύο ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ. Αν έχετε πρόσβαση στον προαστιακό μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μας στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ (στάση metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ). Πληροφορίες για το πώς θα έρθετε στα γραφεία μας μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν είστε πολύ μακριά από την Αθήνα ή ακόμα και στο εξωτερικό μπορείτε να κλείσετε τηλεσυνεδρία μέσω SKYPE. Απλά κάντε κλικ εδώ: ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ SKYPE.
Η συνεδρία γίνεται από την άνεση του δικού σας χώρου, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκεστε, πληρώνετε με πιστωτική κάρτα ή με Paypal και γλιτώνετε τις μετακινήσεις.
Σημείωση: οι ώρες που αναφέρονται στο www.psixi.gr/skype είναι ώρες Ελλάδος.

Είμαι στην Αθήνα αλλά μου φαίνεται ότι είμαι μακριά από τα γραφεία σας, που μπορώ να έρθω;
Το γραφείο στο Κάτω Χαλάνδρι είναι πολύ κοντά (550μ.) στη στάση metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ. Το γραφείο στο Αιγάλεω είναι εξίσου κοντά (600μ.) στη στάση metro ΑΙΓΑΛΕΩ. Οπότε αν έχετε πρόσβαση σε κάποια - σε οποιαδήποτε - στάση του metro, του ηλεκτρικού ή του προαστιακού, θα είναι ένα παιχνιδάκι να φτάσετε στα γραφεία μας. Πληροφορίες για το πώς θα έρθετε στα γραφεία μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού;
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Δεν έχετε παρά να μας πάρετε ένα τηλέφωνο στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο - αστική χρέωση).
Στο Κάτω Χαλάνδρι (στο ύψος του metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ) κλείνονται ραντεβού για Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από το πρωί έως το βράδυ (από 10:00 έως 19:00). Σάββατο μόνο για το πρωί (από 09:00 έως 12:00).
Στο Αιγάλεω (Ιερά οδός και Θηβών) κλείνονται ραντεβού για Τετάρτη και Παρασκευή από το πρωί έως το βράδυ (ώρες έναρξης από 11:00 έως 19:00).

Μπορώ να έχω κάποια στοιχεία για την ψυχολόγο;
Η κυρία Νένα Γεωργιάδου (1971) είναι επαγγελματίας Ψυχολόγος με κατά νόμο άδεια άσκησης επαγγέλματος από το 2003, δηλαδή 12 χρόνια και κάτι.
Είναι, μεταξύ άλλων, απόφοιτος Ψυχολογίας του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (www.psy.gr) του οποίου μάλιστα έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ.
Είναι συγγραφέας 18 και πλέον βιβλίων ψυχολογίας, παιδοψυχολογίας και αυτοβοήθειας από τα οποία αρκετά είναι ευπώλητα (best sellers).
Είναι επίσης εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα την Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ